Sekä makumaailmaltaan että raaka-aineiltaan loistavasti yksiin alkutomaattikeiton kanssa toimi uunipasta. Uunissa tehty pasta oli mukavaa pientä vaihtelua perinteisiin pasta ja kastike -setteihin, eikä aikaa juuri paljon enempää vamistukseen kulunut. Kokonaisuus oli helppo ja nopea tehdä, joten se on oikein hyvin toimiva arkiruokakin. Mutta kaikkein tärkeintä, se oli hyvää ja pastan suuri ystävä oli oikein tyytyväinen lopputulokseen. :) Vuoka tyhjeni viimeistä murusta myöten, joten oheinen ohje on oikein hyvä kahdelle hengelle, isomman seurueen ravitsemiseen kannattaa kasvattaa annoksen kokoa.
n. 150-200 g pastaa
0,5 tlk tomaattimurskaa
n. 50g mascarponea
50g salamia ohuina siivuina
puolikas valkosipulin kynsi
1/4 chili
puolikas kasvisliemikuutio
2 tl sokeria
mustapippuria
puolikas rasia kirsikkatomaatteja
puolikas mozzarella pallo
kourallinen basilikaa
1 dl juustoraastetta
- Keitä pasta ja tee sillä välin kastike.
- Laita kattilaan tomaattimurska, salamit, liemikuutio, sokeri sekä mascarpone. Keitä hetki.
- Raasta sekaan valkosipulinkynsi ja silppua joukkoon chili. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Keitä hetki.
- Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
- Viipaloi/revi mozzarella paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Revi basilikanlehdet paloiksi.
- Kaada pasta + kastike -seos vuokaan ja pyöräytä sekaan mozzarella, tomaatti ja basilika. Ripottele päälle juustoraaste.
- Gratinoi 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
Alkuperäinen ohje alkuperäisillä määrillä löytyy Sitruunaruoho -blogista. :)