Mums ja nams, tortillat ovat herkkua! Ne unohtuu aina välillä vähäksi aikaa, kunnes taas iskee mieliteko, yleensä kaupan punaisena ja keltaisena kirkuvia tex mex -hyllyjä näkäisenä ohittaessa. Vatsa täynnä täytettyjä vehnälettuja sitten miettii, miksei niitä kokkaa useammin. Helppoa ja nopeaa, ja täytteen kanssa voi varioida runsaasti; tehdä osan tai kaiken itse, riippuen ajasta ja innosta.
Parhaimmillaan kaikki on itse tehtynä, tietenkin. Kotitekoista guacamolea (valmiita ”guacamoleja” ei ede käytetä, joko tehdään itse tai ollaan ilman) ja oheen miehen väsäämää pico de galloa. Molempiin löytyy netistä lukuisia reseptejä ja variaatioita, mutta alla mututuntumalla valmistettu ja oikein hyväksi havaittu kombinaatio viimeksi mainittuun. Lihankin maustaa näppärästi itse, eikä se juuri kalpene helppoudessa kaupan valmiille maustepusseille.
Pico de Gallo
4 tomaattia ja kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kypsä mango
1 sipuli
Runsas kourallinen tuoretta korianteria
2 punaista chiliä
1. Poista tomaateista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Tee sama chileille, sekä kuutioi myös mango ja sipuli.
3. Kokoa kaikki yhteen ja revi joukkoon korianteri.
4. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
5. Anna vetäytyä – parhaimmillaan seos on seuraavana päivänä.
Perjantaina meillä on purilaispäivä. Hampurilaisreseptejä on kahlattu ja mahdollisia makukombinaatioita pohdittu, työviikon päättymisen kunniaksi kun olemme jo näin etukäteen päättäneet valmistaa maailman parhaan burgerit. Tai noh, jos edes syömiskelpoiset hampurilaiset saisi aikaan… ;)