Eilen aamulla jääkaapista ei löytynyt juuri mitään sellaisenaan aamupalaksi kelpaavaa ja leipäpussikin ammotti tyhjyyttään, niinpä päätin pikaisesti väsätä jotain aamuvatsaa täyttämään ja tein muutaman suolaisen muffinssin brie-juustolla, paprikalla ja pinjansiemenillä höystettynä. Käytännössähän taikinan joukkoon voi laittaa mitä mieli tekee, mutta tämä kombinaatiokin toimi oikein hyvin. Paprika toi makua, brie kosteutta sekä pehmeyttä ja pinjansiemenet kivoja sattumia kokonaisuuteen.

Tänään suunnattiin brunssille, joten jääkaapin sisällöllä ei enää tarvinnut vaivata päätä. Pakkanen ja hyytävä tuuli saivat kuitenkin aamun aloitusta lukuun ottamatta pysymään sisällä, ja mites muuten vapaapäivää käyttää kuin siivoamaan. :) Sain myös kuvattua suuren osan kiertoon lähtevistä vaatekasoistani, joten viikolla päsen sen puolesta jo syöttelemään niitä huudettavaksi.

 n.10-12kpl
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl pinjansiemeniä
1,5 dl maitoa
125 g voita sulatettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
60 g (tai maun mukaan) brie-juustoa
puolikas paprika (tai maun mukaan) silputtuna

1. Sekoita leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot keskenään.
2. Sekoita kosteat aineet keskenään. Vatkaa kananmuna rikki kevyesti, ja sekoita siihen maito ja voi.
3. Sekoita maitoseos kuivien aineiden sekaan ja lisää joukkoon pinjansiemenet, paprika ja brie-juusto (maun mukaisina) kuutioina. Mausta halutessasi esimerkiksi silputulla persiljalla.
4. Jaa muffinivuokiin ja kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia.

Katso myös nämä