Lauantaina kokattiin siivousurakan päätteeksi, mitään isotöistä ei jaksanut valmistaa, joten päädyttiin suhteellisen nopeasti valmistuvaan pastaan. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä uunipastaa edellisten varsin onnistuneiden uunipastakokkailujen myötä (yksi oikein erinomainen uunipastaresepti on unohtunut koneelleni, joten pastan ystävät pysykäähän kuulolla, julkaisen senkin pian), mutta kun silmiini sattui helpon oloinen ja maistuvan kuuloinen vuohenjuustopasta, vaihdettiin suunnitelmaa. Päämakuina ovat sitruuna ja vuohenjuusto, jotka tukivat ja tasapainottivat toisiaan erinomaisesti. Pastasta tuli parempaa kuin osasin odottaa ja tätä tehdään toistekin!
Kun pastareseptistä löytyi persiljaa ja valkosipulia, päätettiin valmistaa kylkeen myös valkosipulileipiä. Maistuvia nekin, hetken vähemmän olisivat saaneet olla uunissa, mutta ensi kerralla sitten paremmalla menestyksellä niiden suhteen. Kylkeen vielä valkoviiniä, yhteen sopi erinomaisesti ranskalainen Wolfberger Riesling-Pinot Gris.
n. 150 g kierrepastaa
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 sitruunaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus sormisuolaa
100 g (tai maun mukaan) vuohenjuustoa
0,5 dl pinjansiemeniä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee pastan valmistuessa kastike. Hienonna persilja ja raasta sitruunakuori sekä purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli ja paahda pinjansiemenet paistinpannulla.
- Kuullota valkosipuli öljyllä. Lisää kerma ja anna seoksen jäähtyä. Lisää persilja, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Revi vuohenjuusto pasta sekaan ja lisää pinjansiemenet. Tarjoile heti.
Reseptistä tulee reilut annokset kahdelle.