Tammikuussa loppusiivousta työpöydälle tehdessä jostain paperipinojen välistä käteen sattui ikivanha Hesarista talteen repäisty pastaohje, joka kuulosti niin hyvältä, että oli pakko kiikuttaa resepti kotiin testiin. Noh, hetki siinä meni, ohje ehti oleilla keittiönpöydällä kuukauden päivät ennen pääsyään toteutukseen, mutta hyvää kannattaa odottaa ja mainio vuohenjuusto-vesikrassipasta pääsi viimein lauantaina lautasille.
Resepti on muuten Henri Alénin ja makumaailmaltaan yhtä raikas kuin miltä kuulostaakin. Oleelliseksi vinkiksi oli mainittu, ettei pasta saa uida kastikkessa ja nimenomaan juuri simpukkapastaa käyttämällä taataan se, ettei kastike jää lammikoksi lautaselle. Pasta oli tosi hauska, vähän erilainen – enpä ole ikinä aiemmin syönyt pastaa, jossa on viinirypäleitä! Suosittelen kokeilemaan tuoreen patongin ja raikkaan juoman kera. Meillä oheen korkattiin valkkari, Cono Sur Bicicleta, joka sopi mielestäni pastan kanssa yhteen oikein kivasti!
Alkuperäinen resepti taitaa olla tarkoitettu neljälle hengelle, sillä puolitimme ohjeen ja siitä tuli hyvät ja runsaat annokset kahdelle. Tässä siis mitat, joiden mukaan oma annos loihdittiin:
100 g vuohenjuustoa (ohjeenmukainen puolitettu mitta olisi ollut
vain 50 g, mutta laitettiin reilusti ja toimi hyvin)
100 g kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
0,5 rasia/ruukku vesikrassia
1,5 kevätsipulia
1 appelsiini
200 g simpukkapastaa
0,5 dl laadukasta oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- Leikkaa vuohenjuustosta kuori pois ja murskaa se karkeasti kulhoon.
- Raasta appelsiininkuori ja purista hedelmästä mehu vuohenjuuston sekaan. Lisää mukaan myös hienonnettu kevätsipuli, vesikrassi, puolitetut viinirypäleet ja oliiviöljy.
- Keitä pasta kypsäksi, valuta ja sekoita muiden raaka-aineiden joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile ja nauti heti.
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.