En ymmärrä, miten itsellä meni niin kauan tajuta miten helppoa ja hyvää itsetehty mysli on! Sen huomaamiseen tarvittiin miehen äidiltä saatu resepti, joka sai aikaan sekä ahaa-elämyksen että pienoisen reseptin kehittelyprojektin. Niinpä tänä vuonna emme ole enää ostaneet yhtään ainoaa myslipakettia kaupasta vaan sen sijaan täyttäneet kaappimme kaurahiutaleilla, siemenillä, kuivatuilla marjoilla ja sen sellaisella, mitä nyt mysliin saattaakaan kaivata. Hiljalleen omaan makuun parhaiten sopiva raaka-ainekombokin on alkanut löytyä ja uskallan jo sanoa, että tämä viimeisin erämme oli kirkkaasti se kaikkein paras!
Itse tehdyllä myslillä on monta mainiota ominaisuutta lähtien jo siitä, että tiedät mitä syöt ja saat täyden mahdollisuuden vaikuttaa raaka-aineisiin, sillä mysliä tehdessä vain oma maku on rajana! Vähemmän sokeria vai enemmän makeutta? Rusinoilla vai ilman? Kuivattuja marjoja sekaan vai tuoreita päälle? Miten vain haluaa! Meillä suositaan hyvin runsasta mysliä, niinpä siemenissä ja marjoissa ei säästellä. Kokosin alle käyttämämme vähän tuunaillun reseptin, joka on mahdottoman helppo ja testatusti toimiva!
Suluissa meidän käyttämämme raaka-aineet sekä niiden suhde, mutta tietty näitä voi miksailla miten haluaa.
Myslipohja:
7 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinöitä (1 dl pekaani, 1 dl cashew)
4 dl siemeniä (1,5 dl kurpitsan, 2,5 dl auringonkukan)
1,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl kardemummaa
2dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
2-3 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
Viimeistely: Valmiiseen myslipohjaan voi lisätä oman maun mukaan kuivattuja hedelmiä/marjoja. Itse tykkään suurin piirtein seuraavasta kombosta: n.1 dl goji-marjoja, vajaa 1dl chia-siemeniä, 0,5 dl kuivattuja omenakuutioita ja 1 dl kuivattua mustikkaa (ja/tai karpaloa), mutta mitat ja mausteet heittelevät vähän fiiliksen ja kaapin sisällön mukaan.
Valmistusohje:
- Rouhi pähkinät ja sekoita yhteen kuivat aineet.
- Sekoita erillisessä astiassa vesi, rypsiöljy ja hunaja.
- Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaisesti.
- Levitä mysli tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paahda mysliä uunissa 175 asteessa n.30-40 minuuttia, mutta sekoita välillä, ettei pintakerros pala. Ohjeen mukainen paistoaika on 20-30 minuuttia, mutta ainakin meidän uunilla mysli on tarvinnut selvästi pidemmän paistoajan, joten luota mieluummin silmämääräiseen arvioon kuin kelloon.
- Kun mysli on valmis, anna sen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon haluamasi kuivat hedelmät ja marjat (itse lisäsin myös chia-siemenet vasta tässä vaiheessa).
Tarjoillessa annoksen viimeistelee kivasti ripaus hunajaa!
Ps. Kurkkaa myös Bellojen uuden bloggaajan MilkaInnaMaarian versio kotimyslistä!
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.