Tehän jo tiedätte, että meidän taloudessa asuu kaksi suurta pastanystävää, niinpä mielenkiintoiset pastareseptit klikkautuvat herkästi kirjanmerkkeihin tai lähtevät repäisten lehdestä mukaan. Viime torstaina huomioni kiinnitti Hesarissa mainion kuuloinen kasvispasta fetajuustolla, ja sen raaka-aineet päätyivätkin ostoslistalle heti seuraavana päivänä ja valmis pasta parvekeillallisen lautasille. Pasta oli oikein mainio, tosi kesäinen ja konstailematon, maistuva ja helppo valmistaa. Simppelin reseptin kanssa on vaikea mennä pieleen!
Reseptin kyljessä suositeltiin pastan oheen italialaista Zonin Prosecco kuohuviiniä, mutta se sattui olemaan Alkosta loppu (joku muukin bongannut samaisen reseptin edellisen päivän lehdestä?), ja myyjä suositteli korvaavaksi italialaista valkoviiniä, Pasqua Sanzeno Proseccoa. Hetken emmittyämme päädyimme kuitenkin nappaamaan hyllystä viime vuonna vuoden valkoviiniksi valitun (ja kattauksen väriin sattumalta loistavasti sopivan) yhdysvaltalaisen Kungfu Girl Rieslingin, ja hyväähän se oli. Viini, joka toimii epäilemättä monen ruoan parissa, päätyy siis ruokapöytäämme aivan takuulla toistekin!
Kasvispasta-fetapannu
(annoksesta tulee runsaasti kahdelle, mutta puolitettuna kuitenkin mielestäni liian pieni kahdelle nälkäiselle)
200 g kuivapastaa
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
0,5 dl ruohosipulia silputtuna
200 g fetajuustoa
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
2. Pastan valmistuessa silppua sipuli ja kuori valkosipuli. Poista kesäkurpitsasta päät ja halkaise kurpitsa neljään lohkoon, poista siemenosa. Leikkaa lohkot pitkittäin 2-3 suikaleeksi ja paloittele vinoiksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. LIsää joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja paista muutama minuutti. Murskaa sekaan valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kaada pannulle keitetty ja valutetty pasta, anna kuumentua. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne joukkoon. Nosta pannu liedeltä.
5. Hienonnan yrtit ja sekoita ne paistoksen joukkoon, murustele päälle fetajuusto.
Alkuperäinen ohje HS 8.8.2013.