BELLA-BLOGIT YHTEISTYÖ Blogissani kevät otetaan vastaan seuraavan neljän viikon aikana huippukivoissa merkeissä, pureutuen hiustenhoitoon ja -muotoiluun. Aihe sopii niin loistavasti kaltaiselleni hiustenkasvatusprojektilaiselle, etten voi muuta kuin olla innoissani! Yhteistyössä Biozellin kanssa on ollut ilo rakentaa mainio paketti hiusvinkkejä ja päästä samalla tutustumaan merkin uutuuksiin kuin klassikkotuotteisiinkin. Niinpä kuukauden ajan joka sunnuntai syvennytään yhteen mieltä askarruttavaan hiusteemaan värin ylläpidosta hiusten hoitoon ja muotoiluun, mutta aloitetaan uutuuksista! Tervetuloa siis viettämään kanssani hiustenhemmottelukuukautta!
Tänä keväänä Biozell on lanseerannut uutuuksia ihan ryminällä – kiiltosuihke, suolasuihke, kosteuttava hiusnaamio ja korjaava hiusnaamio löytyvät nyt markettien hyllyiltä. Niille joille Biozell ei vielä ole tuttu, kiteytettynä sarja on korkeatasoinen markettisarja. Se on kokonaan kotimainen, perustettu jo vuonna 1942, ja nimenomaan suomalaisille hiuksille suunniteltu. Koska olen suunnattoman kiinnostunut siitä miten voisin hoitaa ja hallita hiuksiani entistä paremmin, istahdin pöydän ääreen ekspertin kanssa. Hiustaiteilija Pauliina Rousi Sydämen Pohjasta -kampaamosta vastaili kärsivällisesti kysymyksiini ja kertoi mainioita vinkkejä siihen, miten saada kaikki irti Biozellin uutuuksista!
Aloitetaan suosikkituotteistani, eli naamioista! Olen tehohoitojen ja naamioiden vannoutunut fani, enkä enää osaisi olla niitä ilman. Niinpä Biozellin vasta lanseeratut uutuudet, korjaava hiusnaamio sekä kosteuttava naamio, kolahtivat. Mutta mistä tietää kumpi valita, korjaava vai kosteuttava?
Mikäänhän ei estä sekoittamassa tuotteista kivaa kombinaatiota, mutta kuten Pauliina kiteytti, perushyväkuntoiset ei vahvasti käsitellyt hiukset kaipaavat kosteutta ja vastaavasti taas voimakkaasti käsitellyt ja rikkinäiset janoavat korjaavaa hoitoa, niinpä omille vaalennetuille hampuille ykkösvalinta oli juuri korjaava hoito. Täytyy myöntää, että tykkäsin molemmista naamioista ja ylipäätään käytän rennosti monenlaisia, mutta pääasiassa suosin silti mahdollisimman tehokkaita enkä niinkään hemmottelevia. Nykyään käytän tehohoitoa tai naamiota jopa joka pesun yhteydessä, eli olen lähes kokonaan luopunut pelkän perushoitoaineen käytöstä. Jos hiukset ovat parempikuntoiset, naamio kerran viikossa riittää kuitenkin mainiosti!
Pauliina muistutti, että suomalaista hiusta vaalennetaan paljon, mikä kuluttaa selvästi tummaa hiusväriä enemmän, niinpä tehohoitoja ja naamioita todella kannattaa käyttää. Jos naamio tuntuu paksulta, lorauta sitä normihoitoaineesi sekaan ja sekoita omille hiuksillesi paras kokonaisuus – tuotteita voi rohkeasti yhdistellä ja sopivin kombinaatio löytyy kokeilemalla! Tässä oli itselläni pari vuotta sitten iso ahaa-elämyksen paikka, jostain syystä olin niin juurtunut käyttämään tunnollisesti saman sarjan shampoita ja hoitoaineita, vieläpä yksi tuote kerrallaan, että miksailu avasi kokonaan uuden maailman. Enää en edes tuijota tiukasti purkinkylkien vaikutusaikoja, vaan annan naamion olla kauemmin kun on aikaa ja hiukset kipeämmin tehobuustin tarpeessa. Kun on kiire tai muuten malttamaton, olen kokenut, että lyhytkin vaikutusaika tehotuotteella on parempi vahvasti käsiteltyihin hiuksiin kuin tavallinen tusinahoitoaine. Lyhyellä vaikutusajalla tosin hoitoaine ei välttämättä ehdi imeytyä pintakerroksen lisäksi kuitukerrokseen, joten siinä mielessä kannattaa muistaa myös maltti ja jos vain mahdollista, pistää naamio hiuksiin vaikka saunaan mennessä ja antaa olla ihan rauhassa.
Koska omaa hiustyyppiä on vaikea arvioida, kannattaa ehdottomasti kysyä kampaajalta tarkennusta siihen millaiset tuotteet omalle hiukselle sopivat. Kun mainoksia katsoo, ainakin itse huomaan samaistuvani melkein joka tarpeeseen ja herkästi sekoitan hiusten todellisen tarpeen, sekä sen millaisilta haluaisin niiden näyttävän. Niinpä riskinä on, että valitsen vaikkapa volyymituotteita, vaikka todellisuudessa huonokuntoiset hiukseni saisivatkin kaivattua volyymia keskittämällä huomiota hoitaviin tuotteisiin tuuhentavien sijaan. Sen tajuttuani olen käyttänyt rohkeammin täyteläisiä hoitoaineita ja myönnettävä on, paksujen hoitoaineiden jälkeen tulos on kaikkea muuta kuin raskas. Oman hiustyypin ja -kunnon tuntemisesta on iso etu, niinpä suosittelen lämpimästi kampaajan ammattitaidon hyödyntämistä myös hiusten kotihoidossa!
Naamioiden lisäksi Biozellin kevätuutuuksiin kuuluu tuuheuttava suolasuihke, jota kaartelin ja katselin pitkään ennen kokeilua. Olin kyllä lukenut suolasuihkeesta, mutten koskaan aiemmin käyttänyt ja vasta Pauliinan treffaamisen sekä käyttövinkkien jälkeen uskalsin tarttua purkkiin. Biozellin suolasuihke on parabeeniton, väriaineeton ja silikoiniton, ja se on oiva rouhean ja rennon lookin luomiseen. Lyhyisiin hiuksiin suolasuihkeella saa kivaa pörröisyyttä ja pitkään tukkaan surffihenkeä. Erityisen hyvä se on kevyesti luonnonkiharien tai kiharrettujen hiusten viimeistelyyn. Pauliina vinkkasti, että suolasuihketta voi suihkuttaa kevyesti vaikkapa rullattujen hiusten päälle, antaa aineen kuivua ja haroa kiharat sormin auki. Kuulostaa helpolta!
Rouheus mielessä en edes yrittänyt ottaa suihketta käyttöön sileisiin vastapestyihin hiuksiin, vaan työstin sillä pari päivää pesua odotellet hiukset ja yllätyin. Olin odottanut jotain suolaveden tyyppistä, hiukset mähmäiseksi jättävää, mutta Biozellin tuote olikin hyvin hiuslakan tyyppinen. Ei siis tietoakaan likaisesta tunnusta, vaan päinvastoin, ripaus tuuheutta, kivasti pitoa ja lisäksi vielä tekstuuria tukkaan. Ei yhtään hullumpi, erityisesti yhdistettynä kiiltosuihkeeseen! Suorille hiuksille suolasuihke tuntuu haastavammalta, tai riippuu toki lookista jota tavoittelee, mutta juuri kiharoihin, rentoon kesätukkaan, pieneen pörröön tai kevyisiin laineisiin se on oiva!
Kiiltosuihke oli itselleni suolasuihketta tutumpi juttu ja jo vakkari tuote hiustenlaitossa, niinpä innolla tartuin Biozellin neljänteen kevätuutuuteen, kosteuttavaan kiiltosuihkeeseen. Pauliina muistutti, että annostelussa kannattaa olla varovainen, niin kiiltosuihkeen kuin suolasuihkeenkin kanssa – kevyt suihkaus etäältä riittää! Kiiltosuihketta ei myöskään tarvitse laittaa tyveen, vaan suihkaus latvaan tai kampauksen päälle riittää mainiosti. Tyvi on usein jo niin hyväkuntoinen, ettei se kaipaa enää ekstrakiiltoa vaan päinvastoin, saattaa jopa suotta latistaa sitä. Sain myös loistovinkin kokeilla kiiltosuihketta kuivashampoolla käsiteltyihin hiuksiin. Moni vierastaa kuivashampoon jälkeensä jättämää vähän mattaista lopputulosta, mutta kun päälle laittaa kevyesti kiiltosuihketta, saa kuivashampoon hyödyt mutta kauniisti kiiltävän lopputuloksen. Miksen ole tajunnut?
Mitä sanotte, joko suolasuihke on testattu ja kiiltosuihke käytössä? Itse toivotan Biozellin uutuudet ilolla tervetulleiksi, niissä kuten muissakin sarjan tuotteissa on nimittäin hinta-laatusuhde todella kohdillaan! Jos omaat hyviä uusia vinkkejä tuotteiden käyttöön, pistä ne ehdottomasti jakoon kommenttiboksissa! Ensi viikolla pureudutaan hiusten pesuun ja hoitoon, sekä vastaillaan muutamiin arkisiin askarruttaviin kysymyksiin, kuten kuinka usein pestä, miten ja millä tuotteilla!
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.