Ruokajutut ovat varsin vähiin jäänyt aihe blogissani, ja pistän sen puoliksi talven piikkiin (toinen puolikas menee sitten laiskuuden syyksi) – yleensä nimittäin silloin kun kotona kokkaa, ajoittuu se iltaan ja silloin jos milloin on talviaikana mahdottoman vähän valoa. Nyt alkaa tilanne olemaan jo ihan toinen ja niinpä kun eilen väkersin meille iltaruoaksi pastasalaatin, en suinkaan ollut ajatellut kirjoitella aiheesta postausta, mutta kun luonnonvalo oli niin ihana, tartuin tilaisuuteen ja kaivoin kameran esiin. Pastasalaatti on  siinä(kin) varsin armollinen ruoka, kylmänä tarjoiltavana se ei kärsi pienestä kuvauspaussista ennen tarjoilua. :)

pastasalaatti 01pastasalaatti 04

Koska kyseessä oli näin ei taitavan ruoanlaittajan näkökulmasta varsin helppoja raaka-aineita, joiden kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana (kunhan keittoajoista pitää huolen), niinpä luotin määrissä näppituntumaan. Ei siis haittaa yhtään vaikka jotain raaka-ainetta sattuisikin olemaan suhteessa vähän vähemmän tai enemmän!

  1. Keitin kierrepastat pakkauksen ohjeiden mukaan  ja samaan aikaan toisella liedellä parsakaalin (keittoaika n.6,5 minuuttia). Niiden valmistuessa pilkoin puolirasiaa kirsikkatomaatteja.
  2. Pastan valmistuttua valutin siitä vedet ja sekoitin pastan sekaan noin desin vihreää pestoa. Murensin joukkoon yhden ison mozzarellapallon ja raastoin mukaan vajaan desin parmesaania.
  3. Siirsin seoksen tarjoilumaljaan ja sekoitin joukkoon pilkotut tomaatit, pilkotun parsakaalin sekä ruukullisen basilikaa ja pari kourallista rucolaa.

Annoksesta tuli reilusti ja vaikka nälkäisiä olimmekin, oli siinä ihan liikaa kahdelle. Joka tapauksessa hyvää oli, ja mikä parasta, mahdottoman helppoa sekä nopeaa! Joukkoon voi tietenkin heitellä maun mukaan muitakin kasviksia. Meillä oli varattuna paprikaakin salaatin sekaan, mutta jätin sen viime hetkellä toiseen kertaan ja mainiosti toimi ilman!

pastasalaatti 03

   Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä