Olen aina kokenut haastavaksi kategorioida ihoani. Kasvojen kohdalla se on helpompaa vaikka tyyppi ja tarpeet vaihtelevatkin hurjasti ihan jo kasvojen eri alueilla puhumattakaan vuodenajan vaikutuksesta. Kropan suhteen en ole edes hirveästi yrittänyt, mutta aurinkovoiteita pohtiessa ja palamisherkkyyttä miettiessä sitä on väistämättä tullut ajateltua. Kai sen siis voisi ajatella olevan suhteellisen normaali, varsinaisia ongelmakohtia ja erityishuomiota vaativia ominaisuuksia kun siinä ei ole. Ihoni on kauttaaltaan paksu ja se on hyvin vaalea, muttei kuitenkaan ihan valkoinen, vaikka välillä tykkäänkin verrata sitä valkoiseen lakanaan. No onhan siinä ihan oikeasti vähän väriä ja tiedän, ettei se ole sitä ihan kaikkein valkoisinta väritystä, mutta vaalea silti ja helposti kalpeuteen taipuva. Sen voisi olettaa palavan helposti, mutta olen läpi elämäni kuvaillut ihoani kärjistäen sellaiseksi, joka ei pala eikä rusketu. Se ei siis reagoi herkästi helposti aurinkoon hyvässä eikä pahassa. Totuus toki on, että jossain vaiheessa molempia tapahtuu, rusketusta hyvin hyvin hitaasti ja olen onnistunut palamaankin kerran, 17-vuotiaana ensimmäisellä omatoimisella kesäreissullani Ranskaan. Muuten olen onneksi säästynyt aurinkovammoilta ja ylipäätään ollut kesän lopussa yleensä aika saman värinen kuin kesän alussa.

Ei sillä, en kyllä ikinä ole ollut auringossa makaavaa sorttia enkä rusketusta edes tavoitellut, mutta toki olen nauttinut aina ulkoilusta kesäaikaan. Suojaa on yleensä aurinkolomia ja parhaimpia hellepäiviä lukuun ottamatta tarjonnut pikemminkin vaatteet ja varjo kuin aurinkovoiteet, mutta reilu parikymppisenä huomattu melanoomaluomi muutti tilannetta ja sen jälkeen olen ollut tarkempi myös purkkisuojan suhteen. Ei aurinkoa ole tarvetta säikkyä tai vältellä, mutta syytä laiminlyödä suojautumistakaan ei ole ja auringossa pitkään pötköttelyn kannattavuudelle on ihan hyvä suoda ajatus tai pari. Mutta mennäänpä itse asiaan, eli niihin aurinkovoiteisiin!

aurinkovoide 37lomalla 4aurinkovoide 15aurinkovoide 16

Poiketen kaikista viime vuosien lämpöisiin kohteisiin suuntautuneista reissuista, en pakannut mukaan luottoaurinkorasvaani Riemann P20:sta. Mietin laukkua pakatessani, että teenkö virheen, mutta halusin kokeilla uusia kevään aikana blogin kautta saatuja aurinkotuotteita, niinpä valkkasin mukaan uudenlaisen kombon. Laukkuun päätyi kolme aurinkosuojatuotetta suojakertoimilla 20, 30 ja 50, joista kaksi ensimmäistä olivat ehdottomasti kovimmassa käytössä ja vahvimman suojan tarjoava toimi lähinnä paikallisessa käytössä.

Kaikki kolme tuotetta osoittautuivat oikein hyviksi, paremmiksi kuin osasin odottaa, ja erityisesti ACO SUN Active Body Spray ihastutti. Tuote oli myös sellainen, mihin nihkeämmin aurinkosuojatuotteisiin suhtautuva mies tykästyi johtuen sen keveydestä, suhteellisen matalasta suojakertoimesta ja helppokäyttöisyydestä. Aine on väritöntä ja koostumukseltaan miellyttävän keveää, ei siis jätä ihoa nihkeäksi. Lisäbonusta suihkeesta, eli tarvittaessa sitä oli helppo lisätä päivän aikana käsiä sotkematta, mikä sopii loistavasti kaupunkikäyttöön kun käsienpesumahdollisuuksia ei välttämättä joka kulmalla ole.

aurinkovoide 7lomalla 1aurinkovoide 13

Kasvoille käytän aina omaa aurinkosuojaa ihan jo kasvojen herkemmälle iholle räätälöidyn koostumuksen takia ja nyt sain lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla pakkaamalla mukaan Louis Widmer Sun Protection Face 30 -tuotteen. Siinä yhdistyy kosteusvoide ja aurinkosuoja, eli sitä voi käyttää mainiosti myös meikin alla. Voide on paksuudeltaan juuri sopiva ja tuntuu ihan normaalilta kosteusvoiteelta, eli imeytyy nopeasti eikä tuki ihoa. Se sopii herkälle iholle ja lisäksi lupaa anti-ageing vaikutuksia, eli tarjoaa suojan lisäksi myös hoivaa iholle. Aurinkolomalle suunnatessa normipäivävoidetta ei siis tarvitse pakata lainkaan mukaan tämän hoitaessa sekä suojauksen että kosteutuksen.

Kolmas mukaan lähtenyt tuote oli herkälle iholle suunnattu La Roche-Posay Anthelios suojaketoimella 50. Tuote on suunnattu erityisesti kasvoille ja valoihottuma-alttiille iholle, mutta itse käytin sitä lähinnä paikallisesti herkimmille alueille kuten nenään, olkapäihin ja luomien päälle. Koostumus on kevyt ja imeytyy suhteellisen hyvin, eikä se sisällä hajusteita tai parabeenejä. Itse suosittelen aina ottamaan lämpimiin kohteisiin suunnatessa matkaan myös korkeasuojakertoimisin tuotteen, sillä vaikka se ei olisikaan jatkuvassa käytössä, sillä on näppärä täydentää kevyempien tuotteiden suojaa. Tämän tuotteen etuna oli myös koko, kasvoille tarkoitettuna pullo oli pieni ja siten helppo kuljettaa käsilaukussa mukana! Myös stick-muotoiset tuotteet toimivat korkeasuojaketoimisissa aurinkotuotteissa mainiosti ja ovat niin ikään helppoja mukana kannettavia.

aurinkotuoliaurinkosuoja 2aurinkovarjo 1Aurinkotuotteet saatu blogin kautta. Tunika ja nilkkakorut: Accessoriez / Bikinit: Cubus, saatu blogin kautta

Aurinkovoiteiden lisäksi kesäreissuilla mukanani kulkee yleensä aina kevyt, mutta iso huivi. Se on helppo kietaista dekolteen suojaksi tai hartioiden päälle, eli sellaisille alueille, jotka kaupungilla kävellessä ovat herkästi jatkuvasti aurinkoon päin. Lisäksi muutenkin suosin vaatteiden tarjoamaa suojaa, kuumina päivinä pellavapaidat ovat loistavia, maksihameet keveitä ja lierihattu tuo varjoa kasvoille.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä