Olen aamupalaihminen. Pystytte varmasti päättelemään sen jo rakkaudestani brunsseihin. Illat voivat hyvin kulua sen kummemmin syömättä, ei vain tee mieli, mutta päivää en halua ajatellakaan aloittavani syömättä. Itselle aamupala on se päivän tärkein ruoka.
Työpäivinä syön usein puuroa, viimeisimpänä ihastuksena tuorepuurot, joita parhaillaan harjoittelen tekemään erilaisia itse. Ikuisena ihastuksena ja etenkin viikonloppuaamujen pelastuksena on kuitenkin jogurttiannokset.
Hyvä pohja on Alpron soijajogurtti ja koostumukseltaan kiva mysli. Joskus hemmotelen itseäni granolalla, esimerkiksi Frangipani Bakeryn (jota myydään mm. Anton&Antonissa) on ihanaa ja itse tekemälläkin saa tietenkin hurjan hyvää, mutta aina ei vain jaksa ja usein syötynä mysli on se vähän terveellisempi vaihtoehto. Paulúnsin myslit ovat kivoja ja nyt kaapista löytyy ihanaa Keinuhongan tilan omena-kanelimysliä, mutta myös ainekset omaan mysliin, joten ehkäpä viikonloppuna viimein saan tehtyä oman kombon.
Mutta se on tietnekin vasta hyvä pohja. Täydellinen kokonaisuus tulee sekoittamalla maustamattomaan jogurttiin ravinnetiheää (ja maultaan hyvin mietoa) acai-jauhetta. Ripottelen jogurtin päälle aina myös runsaasti chiansiemeniä, jotka turpoavat nopeasti kivasti jogurtin kosteudesta. Päälle vielä mulperimarjoja ja ripaus hampunsiemeniä. Jos jääkaapista löytyy, niin tuoreet marjat kruunaavat kokonaisuuden! Vielä ripaus agavesiirappia tai hunajaa, niin se on siinä!
Oiiih, niin hyvää ja niin helpsoti tuunattavaa. Ja pitää nälän loitolla pitkään!