Olemme olleet järjettömän laiskoja ruoanlaittajia viime aikoina. En tiedä onko se nämä alkusyksyn kiireet, ruokailurytmien painottuminen lounaisiin ruokaisan illallisen sijaan vai ihan vain silkkaa laiskuutta, mutta olemme tyytyneet hyvin simppeleihin aterioihin, smoothieihin ja noutoruokaan aika todella paljon. Pidän pastaruoista, mutta niitäkään ei kesän jälkeen ole pahemmin tullut väsättyä vaan jotenkin olen kaipaillut enemmän salaattien keveyttä. Ja itse asiassa osa smoothieistakin ollaan korvattu Joylentillä (jonka mauista vanilja on ihan suosikkini!), sillä se nyt vain on ollut paljon näppärämpää. Viime viikonloppu toi siis kaivattua vaihtelua kun sekä kokkasimme pastaa että leivoimme – harvinaista herkkua!

white chocolate cookie 3

Myönnettävä kyllä on, että kummassakaan ei lähdetty hifistelemään vaan tyydyttiin helppoihin ja takuutoimiviin ohjeisiin. Pasta oli herkullista kasvispastaa fetalla höystettynä, jonka kanssa on vaikea epäonnistua (ohje löytyy täältä HS:n sivuilta). Jälkiruoaksi taas taiteiltiin koostumukseltaan juuri täydellisiä cookieita Kinuskikissan ohjeella sekä valkosuuklaisina (minulle) että tummalla suklaalla (miehelle).

Leivottua tulee tosi harvoin ihan puhtaasti siksi, että se kuitenkin vaatii aikaa ja vaivaa, jolloin ei huvita tehdä vain pientä erää, mutta toisaalta taas ajatus pellillisestä piirakkaa ei houkuta näin kahden hengen taloudessa (itsehän se kaikki kuitenkin sitten tulisi syötyä). Niinpä useimmiten on vain paljon helpompi vaihtoehto napata valmiit leivokset matkaan kun makeanhimo iskee. :)

kasvispasta 05

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä