Suosittelen ehdottomasti kutsumaan vieraita jos haluaa kodin siistiksi, ainakin meillä se toimi loistavasti! Ihana kaimani saapui meille perjantaina miehensä kanssa iltaa viettämään ja tietenkin sen lisäksi, että oli huippua viettää kivaa aikaa yhdessä, oli myös mahtavaa saada hyvä syy kaivaa imuri sekä pölyhuisku esiin ja noukkia nurkkiin kasvaneet vaatekeot takaisin paikoilleen. Niinpä on näin sunnuntain rentoilupäivänä mukava fiilistellä poikkeuksellisen puhdasta ja vihdoin melko valmista kotia (jos unohdetaan nyt makkari, jonka suhteen haron vielä pahasti hiuksiani). Saimme myös hyvän syyn kokata muutakin kuin omaksi iloksi ja intouduimmepa leipomaankin pitkästä aikaa, mies loihti tiramisun ja itse innostuin kokeilemaan helppoa amerikkalaista juustokakkua. Eivätpä nuo pahemmin yhteen sovi, mutta minkäs teet kun innostuu! :)
Juustokakun ohjeen nappasin oivasta Olivian Täydellinen ohje -kirjasta, ja päivitin sitä vähän kevemmäksi korvaamalla puolet tuorejuustosta rahkalla ja unohtamalla osan sokerista, heh. Työnnettyäni piiraan uuniin ja siirryttyäni jo tekemään muuta, hoksasin yks kaks, että se SOKERI. Hätäpäissäni vedin pikkupiiraat uunista ja yritin sekoitella sekaan onneksi vielä taikinaiseen täytteeseen sokeria. Ihan ohjeen suosittelemaa märää en saanut mukaan, joten kovasti jännäsin tuleeko tortusta lainkaan syötävää, mutta aivan turhaa, se olikin yllättävän hyvää! Kiitos rahkan piiras oli juustokakkumainen, mutta silti vähän keveämpi ja vähemmällä sokerilla lopputulos oli kaukana äklömakeasta. Siitä huolimatta yritän ensi kerralla muistaa laittaa myös sokerin kokonaan joukkoon, mutta rahkan käytöstä aion pitää kiinni! Tätä tulee taatusti tehtyä uudelleenkin, reseptillä on mahdotonta epäonnistua jos vain muistaa kaikki aineet!
Pohja
200 g Digestive -keksejä
100 g sulatettua voita
Täyte
200 g tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
150 g crème fraichea
1 1/3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl vanilja aromia (itse käytin yhden vaniljatangon)
2 tl sitruunamehua
- Murenna keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka kylmään odottamaan.
- Sekoita tuorejuusto, rahka, crème fraiche, sokeri ja vanilja kulhossa. Riko kananmunat yksitellen sekaan ja sekoita vatkaimella tasaiseksi, mutta vältä ilmakuplien päästämistä joukkoon.
- Levitä täyte keksipohjan päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n.45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä se kylmään. Anna jähmettyä ainakin 4-6 tuntia ennen tarjoilua.
Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.