Vaikka vapaalla kai ei pitäisi olla kiirettä, niin jostain kumman syystä olen onnistunut aikaansaamaan vauhdilla täyttyvän kalenterin. Mutta hyvä juttu on, että se täyttyy tekemisestä joka tuntuu kivalta, kuten jumpasta, läheisten näkemisestä, blogiajasta sekä tapahtumista ja tapaamisista, joille ei ennen työkalenterin täytteisyydessä ollut juuri sijaa. Noita kaikkia piti sisällään eilinenkin, lähdin liikkeelle ajoissa ja palasin kotiin myöhään, väsyneenä mutta tyytyväisenä. Aamulla olin todellisessa tehokasvohoidossa ja iltapäivällä ennen ystävän treffaamista poikkesin tutustumaan Triumphin kesäkauden uutuuksiin. Olin ilmeisesti lukenut kutsun huonosti, sillä yllätyksekseni luvassa oli myös suklaakonvehtienvalmistuskurssi jälkiruokagurun, Gagun Jarmo Laitisen johdolla. Suklaata ja alusvaatteita, niillä ei voi mennä pieleen! Niinpä inspiroiduin alusvaatteista ja innostuin suklaasta, joista taiteiltin rintsikkateemaan sopivia palleroita.

suklaakonvehtitriumph 2gagu suklaa 2triumphtriumph 6

Olen alusvaatteissa hyvin kaikkiruokainen, kunhan kokonaisuudessa on joku juju ja mallissa siroutta. Pienillä yksityiskohdilla on merkitystä; pitsit, rusetit, nyörit ja kiinnostavat leikkaukset tekevät paljon. T-paitaliivit ovat äärimmäisen käytännöllisiä, mutta omaan makuun toivottoman tylsiä. Triumphin uusissa alusvaatteissa kiehtoi värimaailma, erityisesti kaunis koralli, rinnalla nudea ja vaaleaa. Ylä- ja alaosat vaikuttivat helpoilta mätsätä ristiin ja alaosia oli malleiltaan moneen makuun. Lisäksi edukseen kohosi hauska vintage-henki ja polkadot-kuosi. Naisellista, raikasta ja samalla käytännöllistä.

kuohuviinigagu 4gagu suklaanvalmistus

Mitä suklaaseen tulee, se oli t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-t-a. Ehkä on hyvä, ettei praliinien valmistus ole maailman helpointa hommaa, sillä muuten saattaisi käydä niin, että valmistaisin suklaapalloja päivästä toiseen ja senhän tietää minne ne päätyisivät; suoraan suuhun. Meiltä kotoa löytyy jopa valmistukseen hankittuja välineitä, lämpömittarikin nimenomaan suklaansulatusta varten, mutta arvatkaa vain, onko vielä tullut testattua? Raakasuklaata tein viime viikolla, mutta ne jäi syömättä vahvan kookoksenmaun takia (jos joku ei vielä tiennyt, niin inhoan kookosta sydämeni pohjasta, häivähdyskin saa voimaan pahoin). Nyt mietin, saisiko sen jotenkin häivytettyä (ainakaan pähkinät ja kuivatut marjat eivät toimineet), jotta voisin yrittää uudelleen. Voi kuitenkin olla, että joudun siirtymään terveellisestä epäterveelliseen, ja alan Gagun kurssin innottamana valmistaa vähän syntisempiä versioita – ainakin nämä suklaarinnat (enkä usko, että puhtaasti muodon vuoksi) kävivät kotona huomattavasti raakasuklaata paremmin kaupaksi!

triumph 3gagu suklaagagutriumph 4

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä