Vaikka nyt onkin kiva keittiö, jossa on mukava laittaa ruokaa, niin silti olemme useasti turvautuneet lähikulmien ravintolatarjontaan. Se vain on niin helppoa ja valikoima vähän turhankin houkutteleva. Mutta en valita, ihanaa, että on valinnanvaraa ja tokihan kokkaamme myös kotona, etenkin arkisin. Luulenpa myös, että kotiruoanlaittokin lisääntyy ensikuussa kun aikaa on enemmän. Mieskin jo pilke silmäkulmassa vinkkasi odottavansa ruoan olevan pöydässä töistä kotiin saapuessaan. Heh, siitä en tiedä, mutta ilman muuta intoa on nostaa keittiön käyttöastetta entisestään!
Viime viikonloppuna kokkasimme jälleen kerran pastaa, Yhteishyvän sivuilta löytyi herkullisen kuuloinen resepti toreellonigratiiniin, joten suuntasimme sitä silmällä pitäen perjantaina ostoksille. Gratiini osoittautui hyväksi, mutta todella täyteläiseksi. Kylkeen sopi raikas valkoviini ja seuraavalla kerralla päätimme myös lisätä oheen myös raikkaan salaatin tasapainottamaan kermaisuutta. Annoksesta tuli reilusti kahdelle, mutta virallisesti ohje taitaa olla kolmelle hengelle, ja sille pääluvulle sopiikin mielestäni mainiosti. Kylkeen vielä nappasimme tuoretta patonkia ja Stockan juustotiskiltä nappasimme muutaman herkkupalan mukaan – ihan kuin täyteläisyyttä ei jo itse pastassa olisi ollut riittämiin. ;) Pasta sopii hyvin täyteläisistä mauista nauttiville ja erityisesti juuston (ja sinihomejuuston) ystäville!
1 paketti täytettyjä tortelloneja
3 dl maitoa
50 g voita
2rkl vehnäjauhoja
50 g sinihomejuustoa
100 g tuorejuustoa
Ripaus mustapippuria
- Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot.
- Lisää joukkoon maito vähitelle ja murenna sekaan sinihomejuusto sekä tuorejuusto.
- Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita, kunnes juustot ovat täysin sulaneet.
- Mausta kevyesti mustapippurilla.
- Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja nosta syrjään.
- Lisää tortellonit veteen ja anna olla hetki.
- Valuta pasta ja siirrä uunivuokaan.
- Valuta päälle kastike ja paista 200 asteessa n.20 minuuttia.